KONSTNÄRLIGA ÄMNEN – Eurytmi

Eurytmi är ett ämne som eleverna har från årskurs 1 till 12. Ämnet tar upp de teman som finns i kursplanen, (de respektive årskurserna) övar och bearbetar det i rörelse. I ämnet skolas förmågan att på ett flexibelt och förnimmande sätt uttrycka själsliga upplevelser med kroppen. Genom arbetet med koreografier av poesi, prosa och musik skapar barnen/ungdomarna sig ett fördjupat estetiskt förhållande till litteratur och musik. Det är en process som berör hela människan och som stödjer den språkliga och musikaliska utvecklingen. Arbetet med de geometriska koreografierna och deras formförvandlingar hjälper barnen/ungdomarna till en helhetsupplevelse av geometrins principer. Genom att arbetet sker i grupp koncentrerar barnen/ungdomarna sig på den egna rörelsen samtidigt som de utvecklar förmågan till att förnimma hela gruppens rörelse. Ömsesidiga sociala processer är en kvalitet som utvecklas på många sätt och nivåer genom eurytmin.